İÇ BAKLA
İÇ BAKLA
İÇ BAKLA

İÇ BAKLA

Fiyat : ₺115,00(KDV Dahil)

İç bakla

Net: 500 g ve 1 kg olarak gönderim yapılır. Kargonuzu alır almaz tüketmeyeceğiniz kadarını dondurucuda muhafaza etmeniz tavsiye edilir.

 

Ege Usulü Baklalı Enginar Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet enginar
  • 1 su bardağı iç bakla
  • 1 küçük havuç
  • 1 soğan
  • 3-4 dal dereotu
  • 1 kesme şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 limon
  • 2 su bardağı su

        Tarif 

 

  1. Temizlenmiş çanak enginarlar 4 e bölünür. Limonlu suda bir süre bekletilir.
  2. Ayrı bir tencerede zeytinyağında soğan kavrulur. Üzerine yıkanan iç baklalar eklenir. Bir kaç dakika çevrilir.
  3. Sonra süzdürülen enginarlar ilave edilir. Ayrı bir kapta 1 limonun suyu, tuz, toz şeker ve un çırpma teliyle iyice karıştırılır.
  4. Tenceredeki sebzelere ilave edilir. Suyu da konup kapağı kapatılır.
  5. Kısık ateşte kontrollü olarak 1 saat civarı pişirilir. Soğuyunca dereotu eşliğinde servis yapılır. 

 

Etiketler
İÇ BAKLA, BAKLA,
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR